Annons
Nyheter

Kvinna omkom i frontalkrock i Västerbotten

Inrikes • Publicerad 9 januari 2021
En person omkom i en minibussolycka i mellan Skellefteå och Byske. Arkivbild.
En person omkom i en minibussolycka i mellan Skellefteå och Byske. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna omkom i en frontalkrock mellan en minibuss och en personbil norr om Skellefteå under lördagseftermiddagen. Ytterligare fyra personer vårdas på sjukhus.

Enligt Norran var två vuxna och tre barn inblandade i olyckan. De vuxna satt fastklämda i varsin bil och fick klippas ut av räddningstjänsten, medan de tre barnen kunde hjälpas ut ur bilarna av personer i närheten.

Annons

– De tre barnen fick måttliga skador, säger Kalle Lilja, medicinskt ansvarig vid ambulansen, till tidningen.

Kvinnan som körde det ena fordonet omkom i olyckan. Den man som körde det andra fordonet har förts till sjukhus med ambulanshelikopter, och skadeläget för honom är oklart.

Polisen arbetar med att ta reda på hur olyckan inträffade. Den inträffade vid 13-tiden på lördagen på väg 876 mellan Drängsmark och Ostvik.

Enligt Trafikverket kommer vägen vara avstängd under tiden som räddningstjänst och polis arbetar med att röja upp efter olyckan.

Rättad: I en tidigare version av texten angavs fel kön på den person som omkom i olyckan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons