Annons

Fest spårade ur – studenter får bo kvar

Bostad • Publicerad 27 februari 2020
750 gäster på stökig fest kan riskera hyreskontraktet. Men det gäller att bevisa vem som står bakom festen. Arkivbild.
750 gäster på stökig fest kan riskera hyreskontraktet. Men det gäller att bevisa vem som står bakom festen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

1800 gäster bjöds in – 750 av dem tackade ja. Festen på studentboendet i Lund spårade ur fullständigt och hyresvärden AF Bostäder rasade.

Men de två hyresgäster som pekats ut som ansvariga för partyt får behålla sina bostadskontrakt, rapporterar Hem och Hyra.

Annons

Vaktbolag fick rycka ut nio gånger och gäster slog sönder både rökdetektorer och monterade ner brandlarm. Hyresvärden pekade snabbt ut två studenter, vars ansikten fanns inklippta på festinbjudan, som ansvariga för hela festen. Men studenterna har nekat till inblandning.

Hyresnämnden, som anser att ett dylikt festarrangemang ger skäl att riva hyreskontrakt, går ändå på studenternas linje. Orsaken är att domstolen inte anser att hyresvärdens bevisning om vilka som egentligen står bakom festen håller.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons