Annons
Nyheter

FI granskar valutaväxlare

Ekonomi • Publicerad 7 januari 2022
Finansinspektionen inleder en tematisk undersökning av hur fyra valutaväxlare följer penningtvättsregelverket. ArkivbildFoto: Helena Landstedt / TT

Finansinspektionen (FI) har inlett en granskning av hur fyra valutaväxlare följer regelverket mot penningtvätt, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Undersökningen fokuserar på hur företagen följer penningtvättsregelverkets krav när det gäller den allmänna riskbedömningen, riskbedömning av kunder, rutiner och riktlinjer för kundkännedom och åtgärder för kundkännedom, enligt FI.

"För företag vars verksamhet till stor del genomförs i kontanter blir det särskilt viktigt att ha koll på de risker som detta innebär", skriver Petra Bonderud, biträdande avdelningschef med ansvar för penningtvättstillsynen, i en kommentar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons