Annons
Nyheter

Film visar avrättningen på frisörsalongen

Ännu är ingen gripen efter mordet på en frisörsalong i Göteborg på fredagen, som poliser kopplar till gängmiljön. En film från en övervakningskamera har fångat hela händelsen.
Brott • Publicerad 11 juli 2021
En man i 25-årsåldern sköts till döds inne på en salong vid Marklandsgatan i Göteborg. Den brutala händelsen fångades på film.Foto: Adam Ihse / TT

Larmet om skottlossning på frisörsalongen i Högsbo i Göteborg inkom till polisen strax före klockan 14 i fredags, då flera personer hade hört smällar i området. Det visade sig snart att en man i 25-årsåldern hade skjutits inne på salongen.

En övervakningskamera inne på frisörsalongen fångade hela händelsen på film. En maskad version av den filmen har publicerats av Expressen. På filmen syns två maskerade män komma in bakvägen och fram till den 25-åriga mannen som sitter i frisörstolen. Flera andra personer befinner sig i lokalen. Skott avlossas och gärningsmännen springer ut bakvägen medan de andra på platsen flyr ut på gatan.

Särskild händelse

Annons

Den brutala händelsen har fått polisen att fortsätta med extrainsatta resurser, i vad som på polisspråk kallas en "särskild händelse".

– Det tillför resurser till ärendet, sedan är det upp till kommenderingschefen att fördela resurserna på det sättet man önskar arbeta. I en sådan här händelse kan det vara så att man avdelar resurser till trygghetsskapande åtgärder, brottsutredande och eftersökande av gärningsmän, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler, vid 9-tiden på söndagen.

Det finns ännu ingen misstänkt för mordet.

Enligt uppgifter som polisen gick ut med kort efter händelsen tros den skjutne mannen vara inblandad i Göteborgs gängmiljö och polisen befarar att mordet kan följas av hämndaktioner.

"Fara för samhället"

– Det är ett allvarligt läge, sade biträdande polisområdeschef Anders Börjesson till P4 Göteborg under lördagen.

– Det är en fara för samhället och risken för tredje man är uppenbar. Det är klart att jag är oerhört bekymrad över det här och vi måste göra allt för att bryta detta. Det är oerhört viktigt att vi får fast gärningsmännen och får dem bakom lås och bom.

Anders Börjesson konstaterar i intervjun med P4 Göteborg att polisens fokus på kort sikt måste vara att gripa och få undan de människor som är beredda att "ta till sådant grovt våld" som de sett den senaste veckan.

Göteborg har en längre tid varit plågat av flera skjutningar, ofta mellan rivaliserande gäng. Så sent som för en vecka sedan sköts en polis till döds på Hisingen. Nyligen dödades också en man i Hjällbo efter ett stort bråk i stadsdelen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons