Annons
Nyheter

Finska rederier kritiserar virusrestriktioner

Finland • Publicerad 9 juli 2021
Organisationen Rederierna kritiserar de nya finska virusrestriktionerna för inresa i landet. ArkivbildFoto: Fredrik Sandberg/TT

Den finska regeringens beslut om nya virusrestriktioner för inresa från flera EU- och Schengenländer från den 12 juli kritiseras av organisationen Rederierna, rapporterar nyhetsbyrån SPT.

Sverige och Estland hör till de länder som omfattas av regeringens beslut. För att fritt kunna resa till Finland från dessa länder måste man kunna bevisa att man är färdigvaccinerad mot covid-19 minst två veckor före ankomst eller att man haft coronaviruset under de senaste sex månaderna.

Annons

”Det vore verkligen önskvärt att Finland tillsammans med de övriga EU-länderna skulle tillämpa enhetliga principer för resor inom EU”, säger Tiina Tuurnala, vd för Rederierna i Finland, i ett pressmeddelande.

Kryssningsfartyg från utlandet får lägga till i hamn i Finland om passagerarna inte stiger i land.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons