GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fler danska familjer söker semesterbidrag

Danmark • Publicerad 23 juli 2021
Behövande danska familjer kan söka bidrag för att till exempel ta med barnen till en nöjespark under sommaren. Arkivbild från Tivoli i Köpenhamn.
Behövande danska familjer kan söka bidrag för att till exempel ta med barnen till en nöjespark under sommaren. Arkivbild från Tivoli i Köpenhamn.
Foto: Philip Davali/AP/TT

Allt fler danskar behöver ekonomisk hjälp för att kunna semestra, rapporterar Danmarks Radio Sjælland.

I år ansökte 7 700 familjer om så kallad feriehjälp från organisationen Dansk Folkehjælp – 33 procent fler än i fjol. Redan fjolårets ansökningssiffror innebar ett dystert rekord, enligt DR.

Även organisationerna Mødrehjælpen och Husmoderferie, som också delar ut ekonomiska bidrag för att fattiga familjer ska ha råd att åka på utflykter och semester, har fått ett ökat antal ansökningar i år. Samtliga organisationer anger coronapandemin som den bakomliggande orsaken till ökningen.

Det höga trycket innebär att många familjer blir utan hjälp.

– Efterfrågan har varit massiv i förhållande till de senaste åren, så vi har 50–60 familjer på väntelista för semestrar just nu, säger Husmoderferies Leo Rasmussen till DR Sjælland.

43 procent av de som söker om hjälp hos Dansk Folkehjælp uppger att deras matbudget till hela familjen är under 100 kronor om dagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.