Annons
Nyheter

Flera båtar brann efter explosion i Malmö

Flera båtar började brinna vid småbåtshamnen i Limhamn i Malmö efter en explosion på tisdagskvällen. Några timmar senare var branden släckt.
Brand • Publicerad 11 januari 2022
Ett så kallat VMA (viktigt meddelande till allmänheten) utfärdades på grund av kraftig rökutveckling efter branden vid en småbåtshamn i Malmö.
Ett så kallat VMA (viktigt meddelande till allmänheten) utfärdades på grund av kraftig rökutveckling efter branden vid en småbåtshamn i Malmö.Foto: Johan Nilsson/TT
Bild från tisdagens släckningsarbete vid småbåtshamnen i Limhamn i Malmö.
Bild från tisdagens släckningsarbete vid småbåtshamnen i Limhamn i Malmö.Foto: Johan Nilsson/TT

– Uppringaren berättade att det skett en explosion och att det därefter börjat brinna. Vi vet inte varför det exploderade, om det rör sig om en olyckshändelse eller om ett brott ligger bakom. Det får vi undersöka på platsen, säger polisens presstalesperson Jimmy Modin.

Larmet kom klockan 21.14. Branden ledde till kraftig rökutveckling och ett så kallat VMA (viktigt meddelande till allmänheten) utfärdades, där räddningsledaren uppmanade alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Annons

Vid 23-tiden hade branden i stort sett släckts helt och faran var över.

– Vi eftersläcker bara nu. Det är bara lite glöd kvar, säger Mats Nilsson, inre befäl på räddningstjänsten.

Som mest fanns sju enheter från räddningstjänsten på plats vid branden. Enligt Nilssons uppgifter brann det i fyra båtar.

Det finns inga uppgifter om att någon människa skadats i branden.

Brandplatsen är avspärrad i väntan på en teknisk undersökning. Orsaken till branden är okänd men händelsen rubriceras som mordbrand.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons