GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Flera brann inne i svår minibussolycka

Guinea • Publicerad 16 september 2022
Trafikläget i Guinea är stundtals kaotiskt. Arkivbild.
Trafikläget i Guinea är stundtals kaotiskt. Arkivbild.Foto: Sunday Alamba/AP/TT

Minst 15 personer omkom i en trafikolycka i Guinea i Västafrika natten till fredagen. En minibuss välte under färd och fattade eld.

Elva av dödsoffren brändes ihjäl då bensin i minibussen fattade eld enligt överstelöjtnant Idrissa Camara, och tre dog omedelbart i olyckan. En person avled av sina skador på väg till sjukhus. Ytterligare personer skadades svårt i olyckan, som inträffade nära staden Kouroussa.

Trafikolyckor är tämligen vanliga i Guinea, och de beror ofta på undermåliga fordon och ett förfallet vägnät.

I juni dog 30 personer i bilkrockar i landet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.