Annons
Nyheter

Flera döda i strid om rätt till gruva

Pakistan • Publicerad 16 maj 2023

Flera personer har dött i en eldstrid mellan två grupperingar i nordvästra Pakistan, uppger lokal polis. De två grupperna har stridit i fyra år om vem som äger rätten till en kolgruva, men den stora konflikten om vem som äger vad i den kolrika regionen har pågått i årtionden.

Enligt nyhetsbyrån AFP höll en av grupperingarna på att märka ut sitt territorium när den andra öppnade eld från bergen.

Annons

– Båda grupperna var beväpnade med kraftfulla skjutvapen, och skottlossningen skördade ett stort antal dödsoffer inom bara några minuter, säger Farhan Khan, en högt uppsatt polis, till AFP.

Enligt Khan föregicks skottlossningen av ett antal misslyckade försök att lösa konflikten fredligt, med egna juridiska råd.

Nyhetsbyrån AP skriver att striden pågick i flera timmar och avslutades först efter att statliga säkerhetsstyrkor tagit sig dit.

Uppgifterna om antalet döda går isär men det ska röra sig om runt 15 döda. Enligt AFP led den grupp som öppnade eld störst förluster – tolv personer.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons