Annons
Nyheter

Flera döda i terrorangrepp i Burkina Faso

Burkina Faso • Publicerad 5 februari 2023
FILE - Burkina Fasos kuppledare, kapten Ibrahim Traoré. Arkivbild.
FILE - Burkina Fasos kuppledare, kapten Ibrahim Traoré. Arkivbild.Foto: Kilaye Bationo/AP/TT

Minst tolv personer dödades i en attack i norra Burkina Faso på lördagen. Beväpnade gärningsmän attacker staden Bani på eftermiddagen enligt lokala tjänstemän

Attacken som genomfördes på lördagen bekräftas av Burkina Fasos säkerhetstjänst först på söndagen. Säkerhetstjänsten gav dock ingen dödssiffra.

Annons

Burkina Faso sargas av oroligheter, där bland annat militanta islamister attackerat civila. Ofta har de militanta grupperna sitt ursprung i grannlandet Mali där också delar av landet lamslås av terrorgruppers framfart.

De pågående oroligheterna i Burkina Faso har pågått sedan 2015. Antalet som dödats är svårt att beräkna. Däremot beräknas två miljoner ha tvingats fly sina hem då drygt en tredjedel av landets territorium inte längre kan kontrolleras av regimen i Ouagadougou.

Landet har dessutom genomgått två nyliga militärkupper. Den senaste var i september när den 34-årige kaptenen Ibrahim Traoré tog makten.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons