Annons
Nyheter

Flera döda när klippblock föll på turistbåtar

Brasilien • Publicerad 8 januari 2022
Flera personer har omkommit då en klipphäll föll över turistbåtar i Furnas-sjön i den brasilianska delstaten Minas Gerais. Bilden är tagen vid denna sjö, men vid ett tidigare tillfälle. Arkivbild.
Flera personer har omkommit då en klipphäll föll över turistbåtar i Furnas-sjön i den brasilianska delstaten Minas Gerais. Bilden är tagen vid denna sjö, men vid ett tidigare tillfälle. Arkivbild.Foto: Andre Penner/AP/TT

En väldig klipphäll har rasat från en bergssida och ned över turistbåtar i en sjö i delstaten Minas Gerais i Brasilien.

Minst fem personer har omkommit och omkring 20 saknas ännu, enligt den brasilianska nyhetssajten G1. Nio personer som kommit upp ur vattnet vårdas ännu på sjukhus.

Annons

Ett filmklipp som sajten publicerat visar hur båtarna ligger invid varandra nära en bergssida, varpå en stor del av denna bergssida rasar ned över dem och orsakar en stor våg.

Olyckan skedde på lördagen vid lunchtid, lokal tid, i Furnas-sjön som ligger i den södra delen av Minas Gerais, omkring 35 mil norr om storstaden São Paulo.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons