Annons
Nyheter

Linköpingspolisen: Fler skjutningar kommer ske

En person har anhållits misstänkt för att ha försökt skjuta ihjäl en man i Linköping i onsdags kväll.
Både brottsoffer och den misstänkte är kända av polisen sedan tidigare och polisen utreder om mordförsöket har kopplingar till våldsvågen i Stockholm.
Brott • Publicerad 2 februari 2023
Polis på plats i Vimanshäll i Linköping. En person med skador har hittats efter larm om misstänkt skottlossning.
Polis på plats i Vimanshäll i Linköping. En person med skador har hittats efter larm om misstänkt skottlossning.Foto: Magnus Andersson/TT

Den skjutne mannen som är i 30-årsåldern vårdas fortfarande på sjukhus. Hans skador är inte livshotande.

– Den man som är anhållen är i 20-årsåldern. Både han och målsägaren är kända för oss sedan tidigare, säger Jens Öhmark, biträdande lokalpolisområdeschef i Linköping under en presskonferens.

Annons

Mannen som nu är anhållen befann sig på platsen när polisen anlände.

– Vi gjorde en kontroll av 20-åringen. Genom kontrollen framkom det uppgifter som gjorde att vi bedömde att han skulle tas med på förhör. Efter förhöret grips han.

Undersöker koppling

Strax efter att den skottskadade mannen hittats fick polisen larm om en bilbrand och man undersöker om händelserna är kopplade till varandra. Polisen undersöker även om skjutningen har kopplingar till den senaste tidens skjutningar i Stockholm.

Flera personer hämtades in till förhör under natten.

– Det är personer som vi bedömer kunna vara intressanta för utredningen, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i region öst, till TT under natten.

Andra skjutningen på kort tid

Skjutningen är den andra på kort tid i staden. Under natten till fredag förra veckan öppnade någon eld mot entrédörren i ett flerfamiljshus i stadsdelen Ryd. Skotten sköts genom glaset och träffade en lägenhetsdörr på andra sidan. Ytterligare en lägenhet i samma fastighet besköts utifrån, enligt tidningen Corren.

– Vi vet inget om motivet för nattens händelse. Men vi utreder om det finns koppling med förra veckans skjutningar, säger Jens Öhmark till TT.

Nattens skjutning var mer eller mindre väntad, säger Öhmark till Corren.

– Tyvärr kom inte den här händelsen som en överraskning för oss. Vi visste inte att det skulle ske just i natt eller var, men det kommer att ske fler skjutningar, det kan jag säga. Frågan är bara var och när.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons