Annons
Nyheter

Flera döda i ny amerikansk masskjutning

En bankanställd tog fram ett gevär och sköt flera arbetskamrater innan han själv sköts ihjäl tidigt på måndagsmorgonen i Louisville i delstaten Kentucky i USA.
USA • Publicerad 10 april 2023
Minst fem personer dödades i ett skottdrama i Louisville i Kentucky.
Minst fem personer dödades i ett skottdrama i Louisville i Kentucky.Foto: Luke Sharret/AFP/TT

Fem personer dog på platsen, varav en var gärningsmannen, som dödades i en eldstrid med polisen. Nio personer fördes till sjukhus, varav tre personer är allvarligt skadade, en av dem en polis. Tre har kunnat skrivas ut från sjukhuset.

Motivet bakom masskjutningen, i de centrala delarna av Louisville, är inte klarlagt men gärningsmannen var en 23-årig anställd på Old National Bank.

Annons

Han tros ha agerat ensam, men motivet är fortfarande inte klargjort. Louisvilles tillförordnade polischef Jacquelyn Gwinn-Villaroel säger på en presskonferens att mannen direktsände dådet på internet.

– Det är mycket olyckligt och tragiskt att veta att händelsen fanns där ute, säger hon och lägger till att polisen har gott hopp om att kunna få bort materialet från nätet.

Enligt sajten Gun violence archive var skjutningen den 146:e i år i USA där minst fyra människor skadats eller dödats vid samma tillfälle.

President Joe Biden skriver på Twitter att "ännu en gång sörjer vårt land efter vettlöst vapenvåld" och frågar sina politiska motståndare i Republikanerna när de ska "agera för att skydda våra samhällen".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons