Annons
Nyheter

Pendeltåg körde in i utrustning – minst en död

Ett tidigt morgontåg med pendlare krockade med kvarglömd utrustning på spåret. Minst en passagerare har konstaterats död och ett 20-tal har förts till sjukhus efter olyckan i Nederländerna.
Nederländerna • Publicerad 4 april 2023
Ett pendeltåg har spårat ur i sydvästra Nederländerna.
Ett pendeltåg har spårat ur i sydvästra Nederländerna.Foto: Johan Hallnäs/TT

Många skadades när pendeltåget, med minst 50 passagerare ombord, spårade ur tidigt på tisdagen. Enligt landets räddningstjänst ska flera personer vara allvarligt skadade och nederländska medier skriver att minst ett 20-tal vårdas på sjukhus.

Olyckan skedde vid samhället Voorschoten, i storstadsområdet Randstad som sträcker sig längs kusten från Haag till Amsterdam.

Annons

Räddningstjänsten säger att den omfattande olyckan verkar ha utlösts av att utrustning från banarbeten glömts kvar på eller vid rälsen.

Den första vagnen i persontåget ska ha spårat ur och åkt ut på ett fält. Den andra vagnen ska ha vält och det uppges också brinna i en vagn.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons