Annons
Nyheter

Tre gripna efter skottlossning i Kristianstad

Tre män har gripits efter skottlossningen i Kristianstad, då tre personer skadades allvarligt. Det är områdets andra skottlossning på två dagar.
Brott • Publicerad 3 augusti 2021
Tre personer vårdas på sjukhus med allvarliga skador efter en skottlossning i Kristianstad på måndagen.Foto: Johan Nilsson/TT
Polisens tekniker på plats efter skottlossningen i Kristianstad.Foto: Johan Nilsson/TT

Tre män har gripits, samtliga misstänkta för mordförsök på sannolika skäl, efter en skottlossning utanför ett köpcentrum i området Gamlegården i Kristianstad under tisdagseftermiddagen.

Tre personer träffades av skotten.

Annons

Det rör sig om två män i 20- respektive 30-årsåldern och en kvinna i 60-årsåldern som nu vårdas på sjukhus med allvarliga skottskador, enligt Region Skåne.

– Vi kommer att vara på sjukhuset för att säkra miljön där, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford till TT.

Stort område avspärrat

Ett större område runt en parkering i Gamlegården har spärrats av och polisen är på plats med en flera enheter, enligt TT:s fotograf på plats. Koner har placerats ut, troligtvis för att markera var hylsor hittats.

En anmälan om mordförsök har upprättats, men fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

Larmet kom efter att allmänheten hört flera höga smällar i området strax före klockan 16 på tisdagen.

När de första patrullerna var på väg för att kontrollera larmet kom ytterligare uppgifter om att en skottlossning skett.

Polisen inleder nu ett intensivt spaningsarbete och kommer att genomföra flera husrannsakningar i Kristianstad framöver.

– Vi kommer att besöka många bostäder med dörrknackning för att se om någon har sett någonting, säger Ewa-Gun Westford.

Andra dagen i rad

Tisdagens skottlossning är kulmen på en våldsspiral som inleddes i måndags, då det också larmades om en skottlossning i Gamlegården. Polisen gjorde fynd som talade för en sådan, men ingen skadad hittades på platsen eller på något sjukhus.

Därtill ska någon form av våld ha ägt rum i Kristianstad under tisdagsförmiddagen, enligt polisen. Några detaljer från den händelsen är inte kända.

Annons

– Vi har gått upp i särskild händelse för att bryta den här våldseskaleringen, säger Westford.

Polisen misstänker att händelsen är gängrelaterad, men kan inte bekräfta att så är fallet.

– Allting har ett sammanhang, skulle jag vilja säga. Men den exakta kopplingen är svår att säga något om, säger Ewa-Gun Westford.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons