GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Flyg från Sverige nära kollision med drönare

Storbritannien • Publicerad 20 juni 2022
Händelsen inträffade ovanför Heathrow. Arkivbild – planet på bilden har inte direkt med larmet att göra.
Händelsen inträffade ovanför Heathrow. Arkivbild – planet på bilden har inte direkt med larmet att göra.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Den 15 mars var ett British Airways-flyg, som kom från Stockholm, nära att kollidera med en drönare. Det skriver brittiska Daily Mail med hänvisning till en rapport om händelsen.

Drönaren ska ha varit 15 meter under flygplanet när det gick ned för landning vid Londons flygplats Heathrow. Det hela ska ha inträffat på 2 400 meters höjd.

Enligt UK Airprox Board, som utreder flygsäkerhet i Storbritannien och står bakom rapporten, rörde det sig om stor drönare och att det fanns en "allvarlig risk för kollision".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.