Annons
Nyheter

Flygkaos efter tekniskt fel i Manila

Filippinerna • Publicerad 1 januari 2023
Ett tekniskt fel på flygplatsen i Manila har gjort att tusentals resenärer inte kommit i väg som planerat i Filippinerna. Arkivbild.
Ett tekniskt fel på flygplatsen i Manila har gjort att tusentals resenärer inte kommit i väg som planerat i Filippinerna. Arkivbild.Foto: Basilio Sepe/AP/TT

Tusentals flygresenärer runtom i Filippinerna är strandade sedan kommunikationen med flygledningen på huvudstaden Manilas flygplats brutits.

Över 280 flyg till och från Manila har ställts in, dirigerats om eller försenats, samtidigt som många människor försöker återvända hem efter jul och nyår.

Annons

Omkring 56 000 resenärer påverkas. Kaotiska scener har utspelat sig vid incheckningsdiskar när människor försökt att boka om biljetter eller få information om när deras plan kan tänkas lyfta.

Andra som har fått gå ombord innan felet uppstod har fått vänta i timmar innan de beordrats att lämna planet.

Ett tekniskt fel uppges ligga bakom problemet. Det var delvis åtgärdat vid fyra-tiden på eftermiddagen, lokal tid, och en del flyg kunde börja lyfta och landa i Manila.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons