Annons
Nyheter

Flygresandet fortsätter återhämta sig

Flygresandet fortsätter att återhämta sig efter pandemin.
För fjärde månaden i rad nådde antalet resenärer vid Swedavias flygplatser närmare tre miljoner.
Ekonomi • Publicerad 7 oktober 2022
Arlanda flygplats hade nära 1,9 miljoner resenärer i september.
Arlanda flygplats hade nära 1,9 miljoner resenärer i september.Foto: Ali Lorestani/TT

"Efter en reseintensiv sommar kan vi glädjande konstatera att efterfrågan på både inrikes- och utrikesresor är fortsatt stark i september", säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia, i ett pressmeddelande.

Swedavias tio flygplatser hade totalt drygt 2,8 miljoner resenärer i september. Det är 97 procent fler än fjolårets septembersiffror. Det motsvarar också 77 procent av resenärerna för september 2019, vilket är den högsta siffran sedan pandemins utbrott.

Annons

Utvecklingen drivs främst av ökat utrikesresande. Av de drygt 2,8 miljoner resenärerna i september var över två miljoner utrikesresenärer, motsvarande en ökning med 111 procent i årstakt.

"Behovet av att resa, både för att träffa vänner och familj men också i jobbet, är stort efter flera år med pandemin. Detta trots en tilltagande konjunkturoro och en osäker omvärld", säger Abrahamsson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons