Annons
Nyheter

FN: Miljarder behövs till offren i Syrien

Turkiet • Publicerad 15 februari 2023
Skadade byggnader i Antakya på den turkiska sidan gränsen. Bilden är tagen under tisdagen.Foto: Bernat Armangue/AP/TT

FN uppmanar sina medlemsstater att samla ihop 397 miljoner dollar – drygt 4,1 miljarder kronor – för att hjälpa jordbävningsoffren i Syrien. Tusentals människor har omkommit och miljoner är i stort behov av hjälp i landet.

Enligt generalsekreterare António Guterres kan pengarna bidra till livsviktig hjälp till nästan fem miljoner syrier under tre månader. Inom kort ska en annan motsvarande uppmaning som gäller Turkiet komma från organisationen.

Annons

– En vecka efter de förödande jordskalven kämpar miljoner människor i området för överlevnad – hemlösa och i låga temperaturer. Vi gör allt vi kan för att ändra detta. Men mycket mer behövs, säger Guterres.

Han uppmanar medlemsstaterna att "fullt ut bekosta denna insats utan fördröjning och hjälpa de miljoner barn, kvinnor och män vars liv har kullkastats av denna katastrof".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons