Annons
Nyheter

Folkracebil körde in i publik – flera skadade

Olyckor (TT) • Publicerad 13 april 2019
Fem personer har förts till sjukhus sedan en bil kört ut i publiken under en biltävling utanför Norrtälje. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fem personer har förts till sjukhus sedan en bil kört ut i publiken under en biltävling utanför Norrtälje. Tre personer har skadats allvarligt och två har fått lindrigare skador.

-En har fått föras till sjukhus med ambulanshelikopter och en av de lindrigt skadade är föraren, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen.

Annons

Olyckan inträffade vid en folkracetävling på Tickstabanan, en motorbana utanför Rimbo i Norrtälje kommun, 100 meter efter start när två bilar körde ihop strax före en vänsterkurva. Publiken satt 20 till 30 meter från banan, enligt Leif Öhlin, banansvarig i Motorklubben Rimo.

-De hade full gas och var nog uppe i 80 kilometer i timmen när de krockade med varandra. Den ena bilen fortsatte rakt fram i kurvan och körde rakt upp bland publiken som satt på stolar längs en slänt och tittade. De hade inte en chans att hinna undan, säger han till Dagens Nyheter.

Polis är på plats för att ta reda på mer och för att hjälpa räddningstjänsten.

-Vi ser det initialt som en olycka men vi kan inte utesluta brott. Det är det vi är på plats för att ta reda på, säger Carina Skagerlind.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons