Annons
Nyheter

Folksam ökar ägandet i SSAB

Ekonomi • Publicerad 21 juni 2021
SSAB:s pilotanläggning för framställning av fossilfri järnsvamp. Arkivbild.
SSAB:s pilotanläggning för framställning av fossilfri järnsvamp. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Försäkringsbolaget Folksam har ökat sitt aktieinnehav i stålkoncernen SSAB och äger nu 5,2 procent av rösterna och 2,1 procent av kapitalet, enligt ett pressmeddelande.

Enligt Folksamgruppens vd Ylva Wessén handlar det om att visa ett långsiktigt engagemang i SSAB:s arbete med att ställa om till fossilfri ståltillverkning. Innehavet bedöms ha god potential att ge en "attraktiv" avkastning.

"Vår övertygelse är att vi kan göra större nytta genom att stötta omställningsarbetet i bolag som har stora koldioxidutsläpp, snarare än att exkludera dem. Med ett ökat ägande har vi större möjlighet att vara med och göra verklig skillnad i ett bolag som i dag står för tio respektive sju procent av utsläppen i Sverige och Finland", säger hon i en kommentar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons