Annons

Fonn Witry bakom Djurgårdens seger

Besvikelse var stor när Djurgården tappade poäng i premiären.
Men borta mot Örebro lossande det rejält – och det var försvarsförvärvet Aslak Fonn Witry som klev fram.
Först ordnade högerbacken ett drömmål och sedan blev han tvåmålsskytt när han satte 3-0 på tilläggstid.
Fotboll • Publicerad 8 april 2019
Djurgårdens Aslak Fonn Witry jublar tillsammans med sina lagkamrater efter ett av sina mål i 3–0-segern borta mot Örebro.
Djurgårdens Aslak Fonn Witry jublar tillsammans med sina lagkamrater efter ett av sina mål i 3–0-segern borta mot Örebro.Foto: Conny Sill n/TT

– Jag har väl gjort fler mål nu än under hela min karriär i Ranheim, säger matchhjälten till TT och skrattar.

Inför mötet på Behrn arena hade Djurgården tappat 2–0 till 2–2 mot Gif Sundsvall. Och mycket av eftersnacket i Djurgården handlande om att tränarteamet valde att börja med stjärnförvärvet Astrit Ajdarevic från AEK Aten på bänken. Men när Djurgården på måndagskvällen ställdes mot hans förra klubb Örebro inför närmare 2 000 tillresta Djurgårdensupportrar, var han med från start.

Annons

– Det hade sina anledningar och det bestämdes ganska tidigt att jag inte skulle spela då, det var inget mer med det. Nu startade jag och det kommer jag göra i framtiden också, säger Ajdarevic.

"Godkänt insats"

Ajdarevic dirigerade också mycket av spelet på mittfältet och matade gång på gång vackra och precisa crossbollar. Så som Örebropubliken fick se honom göra när han var i klubben under två olika sejourer, 2010 samt 2015–2016.

– Jag gör en godkänd insats. Det viktigaste för mig var att vi skulle hålla i bollen och att jag skulle sätta andra i lägen. Och jag kom till några lägen själv också, jag hade väl tre rena målchanser där det skulle ha varit mål på någon.

Men det var alltså ett annat nyförvärv Aslak Fonn Witry som klev fram och ordnande Djurgårdens första mål. Redan efter fem minuter var norrmannen nära att göra ett elegant mål då han skickade i väg ett hårt volleyskott utanför målramen.

– Om jag hade varit lite mjukare i ljumsken hade det blivit hattrick. Jag borde ha gjort mitt först mål där, säger Fonn Witry skämtsamt.

Men drömmålet skulle i stället komma efter 27 minuter, då Fonn Witry hittade rätt med ett läckert halvvolleyskott som letande sig in bakom Örebromålvakten Oscar Jansson.

"Fin volley"

– Jag får en halvdålig första touch. Men sedan får jag i väg en fin volley på mål.

Efter 70 minuter lyfte Jonathan Ring in bollen till nyförvärvet Mohamed Buya Turay som ohotad nickade in 2–0 från nära håll. Och på stopptid fick sedan Aslak Fonn Witry sista ordet när ha satte 3–0 intill stolpen.

– Jag sätter den kontrollerat med vänsterfoten, förbi målvakten som har svårt att ta den.

Efter två omgångar har Djurgården fyra poäng medan Örebro ännu inte tagit någon då närkingarna även förlorade i premiären borta mot Falkenberg.

– Vi har fått en helt okej start, vi skulle ha haft tre poäng mot Sundsvall också. Men utifrån hur vi spelar i dag så ser det riktigt bra ut, säger Aslak Fonn Witry.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons