Annons

Före detta lokalpolitiker dömd för våldtäkt

Brott • Publicerad 26 februari 2020
En före detta lokalpolitiker för Vänsterpartiet har dömts till fängelse för våldtäkt, ofredande och misshandel. Arkivbild.
En före detta lokalpolitiker för Vänsterpartiet har dömts till fängelse för våldtäkt, ofredande och misshandel. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/ TT

En tidigare lokalpolitiker för Vänsterpartiet (V) i Blekinge har dömts till två års fängelse för våldtäkt, ofredande och misshandel. Mannen ska ha utfört en kroppslig så kallad otrohetskontroll, som tingsrätten likställer med våldtäkt, på en kvinna som bodde hemma hos honom, skriver Blekinge Läns Tidning.

Tingsrätten anser att kvinnans berättelse är trovärdig, bland annat för att det inte var hon som anmälde brottet. Den får också stöd av en kvinna som vittnat i målet. Mannen har hela tiden nekat till brott.

Annons

Även när det gäller misshandeln anser domstolen att kvinnans berättelse är trovärdig, bland annat utifrån att kvinnan försökt skaffa en egen bostad som mannen inte skulle känna till.

Mannen uppmanades av partiet att avsäga sig sina uppdrag när åtalet kom, men han valde i stället att lämna V.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons