Annons
Nyheter

Företag får producera kokain

Kanada • Publicerad 3 mars 2023
Bonnie Henry, högsta vårdchef i British Columbia, aviserade den avkriminaliserade lagändringen vid en pressträff i november förra året. Arkivbild.
Bonnie Henry, högsta vårdchef i British Columbia, aviserade den avkriminaliserade lagändringen vid en pressträff i november förra året. Arkivbild.Foto: Chad Hipolito/AP/TT

Ett kanadensisk läkemedelsföretag har fått licens att producera och sälja kokain, i ett försök att få narkotikabrukare att undvika mer opålitliga gatudroger.

I januari beviljades ett undantag från brottsbalken i provinsen British Columbia för att avkriminalisera innehav av små mängder narkotika under tre år.

Förhoppningen är att det ska minska de rekordmånga dödsfall i narkotikaförgiftning som drabbat provinsen, med över 10 000 dödsfall sedan 2016.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons