GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Försäkringsbolag: Släck inte juleljusen

Brott • Publicerad torsdag 01:09
Utomhusbelysning kan ha en avskräckande effekt på tjuvarna. Arkivbild.
Utomhusbelysning kan ha en avskräckande effekt på tjuvarna. Arkivbild.Foto: Bernd Hanselmann/AP/TT

Skyhöga elpriser till trots – det är inte värt att spara in på julbelysningen utomhus, tycker försäkringsbolaget If.

"Vi passar faktiskt på att slå ett slag för julbelysningen i år. Belysning är viktig för att skapa trygga miljöer och för att försvåra för tjuvar som ofta slår till i mörkret", säger skadechefen Jenny Rudslätt i ett pressmeddelande, och tillägger att det går att använda en tidsinställd timer för att minska elförbrukningen.

Bostadsinbrotten har gått ned de senaste åren, kanske beroende på att fler jobbar hemifrån. Tjuvarna verkar i stället ha riktat in sig på vindar och källarförråd. Försäkringsbolaget hoppas att trenden med färre bostadsinbrott håller i sig och uppmanar alla att se till att ha bra lås på dörrar – även balkonger och altandörrar på markplan – och inte ha värdesaker liggande synbara genom fönster.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.