Forsberg: Har en proffsig relation med Janne

Emil Forsbergs agent Hasan Cetinkaya gillar inte förbundskaptenen Janne Andersson.
Men Forsberg har inga problem med Andersson. Inte heller med Cetinkaya och vad denne tycker om Andersson.
Fotboll • Publicerad 10 oktober 2019
Emil Forsberg säger sig inte ha några problem med förbundskaptenen Janne Andersson – och inte heller några problem med att hans agent Hasan Cetinkaya kritisererar Andersson.
Emil Forsberg säger sig inte ha några problem med förbundskaptenen Janne Andersson – och inte heller några problem med att hans agent Hasan Cetinkaya kritisererar Andersson.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Cetinkaya har i några intervjuer under året riktat hård kritik mot landslagets förbundskapten. Den siktar främst in sig på hur Forsberg används i landslaget och att mittfältaren inte får den roll han förtjänar.

Dessutom ifrågasätter agenten – som har flera landslagsspelare i sitt stall – den personliga relationen mellan Forsberg och Andersson och påstår att mittfältaren "varit olycklig med det rent fotbollsmässiga".

– Saken är den att jag inte tror att Janne Andersson har en relation med Emil. Jag tror inte att han har en relation med några andra än några få äldre spelare. Och det är ju en ledarfråga, sade Cetinkaya nyligen till Aftonbladet.

"Säger vad han tycker"

Emil Forsberg:

– Hasan har starka åsikter och han kommer alltid att säga vad han tycker. För mig är det inget konstigt. Jag är fortfarande här och spelar för landslaget och jag hoppas att det ska gå så bra som möjligt.

– Det är väl klart att jag har en önskan att spela på ett annat sätt, men det är inte det vi gör här i landslaget och det har jag heller inga som helst problem med. Jag är här för att jag älskar att spela med landslaget. Det kommer alltid att vara åsikter.

Forsberg understryker att han för diskussioner med Janne Andersson om sin roll i landslaget.

– Klart att vi har en diskussion. Janne och jag har en bra diskussion, men det är Janne som är tränaren och det är han som bestämmer. Jag gör det han säger att jag ska göra, det har jag gjort sedan han blev förbundskapten och jag har aldrig gnällt över det.

Proffsig relation

TT: Kan du klargöra din relation med Janne Andersson?

– Jag och Janne har en bra och proffsig relation där vi inte haft några problem och så är det än i dag. Vi pratar kring fotbollen här i landslaget. Det finns inget mer att säga.

TT: Så det din agent sagt i intervjuer, att ni har en ansträngd relation, stämmer inte?

– Han sade att han inte tror att vi har en bra relation. Han gick ut och sade vad han tyckte. För mig var det inga konstigheter. Folk har rätt att vädra sina åsikter.

TT: Borde det inte ligga i ditt intresse att tala om för din agent att du tycker som du gör, så behöver han inte tycka en massa saker som han tror att du tycker?

– Han ville säga vad han kände. För mig är det inga konstigheter vad han sade.

Andersson: "Inga konstigheter"

Janne Andersson kommenterade i samband med att han tog ut truppen till EM-kvalen mot Malta (lördag) och Spanien (tisdag) att han upplever relationen med Forsberg som god.

– Att han skulle vara olycklig har jag väldigt svårt att se. Däremot har Emil en annan roll och det är få fotbollslag i världen som spelar likadant. I Leipzig har han en roll, i landslaget har han en, i Sundsvall hade han en och i Malmö en. Den som bestämmer hur vi ska spela är ju jag, i Leipzig är det någon annan och det gäller att ta den rollen på ett bra sätt och det har Emil gjort. Det har alla spelare gjort och det är en del i att vi faktiskt har lyckats så okej som vi har gjort. Så jag har en väldigt bra relation med Emil och det är inga konstigheter för mig.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.