GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Förslag i USA: Alkolås blir krav i alla bilar

USA • Publicerad 21 september 2022
Nio kors, ett för varje person som dog i en bilolycka söder om Coalinga i Kalifornien. Arkivbild.
Nio kors, ett för varje person som dog i en bilolycka söder om Coalinga i Kalifornien. Arkivbild.Foto: Eric Paul Zamora/AP/TT

Alkomätare föreslås bli obligatoriskt i alla nytillverkade bilar i USA, i ett försök att få bukt med alkoholrelaterade dödsolyckor i trafiken.

Nära 43 000 personer – över 100 varje dag – dog i trafikolyckor i USA förra året, den högsta siffran på 16 år.

Trafiksäkerhetsmyndigheten NTSB uppger nu att man ligger på en krisartad nivå och rekommenderar därför alkolås. NTSB har dock ingen beslutande roll i frågan, utan lägger förslag till en annan myndighet, NHTSA.

Förslaget kan bli verklighet tidigast om tre år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.