Annons

Äldre kvinna blev Rysslands första virusoffer

Ryssland • Publicerad 19 mars 2020
Virusrädsla i tunnelbanan i Rysslands huvudstad Moskva.
Virusrädsla i tunnelbanan i Rysslands huvudstad Moskva.Foto: Pavel Golovkin/AP/TT
Rysslands president Vladimir Putin (i mitten) besöker ett nytt center för övervakning av coronavirus i Moskva. Bilden togs i tisdags.
Rysslands president Vladimir Putin (i mitten) besöker ett nytt center för övervakning av coronavirus i Moskva. Bilden togs i tisdags.Foto: Alexander Astafyev/AP/TT

Coronaviruspandemin har skördat sitt första dödsoffer i Ryssland. En 79-årig kvinna med underliggande hälsoproblem som testat positivt för viruset har avlidit av lunginflammation, enligt myndigheterna.

Kvinnan vårdades på en intensivvårdsavdelning i huvudstaden Moskva när hon dog. Människor som varit i kontakt med henne uppges ha isolerats.

Annons

I Ryssland har 147 fall av det nya coronaviruset rapporterats. Myndigheterna uppmanar människor att minska sina sociala kontakter och i Moskva ombeds äldre att hålla sig borta från folksamlingar på platser som kaféer och shoppinggallerior.

President Vladimir Putin sade nyligen att virussituationen "allmänt är under kontroll" i hans land men lovade att det ska bli lättare att göra virustester.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons