Första målen för Lias Andersson

Det dröjde till sjunde matchen i SHL-comebacken innan Lias Andersson gjorde mål.
Av bara farten gjorde han sedan ett till när HV71 hemmaslog Malmö med 3–2.
Ishockey • Publicerad 22 februari 2020
Lias Andersson sköt två mål mot Malmö.
Lias Andersson sköt två mål mot Malmö.Foto: Mikael Fritzon/TT

Andersson kom hem till svensk ishockey eftersom han inte mådde bra i Nordamerika och är utlånad från New York Rangers under resten av säsongen. 21-åringen hittade äntligen nätet när han, på passning från Christoffer Törngren, sköt 1–0 i mitten av andra perioden. Nästa mål betydde 2–1 och kom på en fräck straff i början av slutperioden, med ett tidigt avslut mellan benen på Oscar Alsenfelt.

– Jag har gjort den en del på träning, kul att jag fick chans att göra den på match också. Men nu har väl alla sett den, så jag får hitta någon ny, säger Andersson till C More.

HV71 ligger kvar på sjunde plats i SHL och har nu 74 poäng, nio fler än nian Malmö.

I en annan del av Småland blev det också hemmaseger – och även då efter ett straffmål. Emil Pettersson satte 1–0 för Växjö i första perioden mot Linköping, innan Fredrik Karlström spädde på till 2–0 med en straff i andra perioden.

Linköpings Broc Little reducerade med sitt 21:a mål för säsongen, men sedan blev det inga fler mål i Växjö. Trepoängaren var viktig för hemmalaget, som har tre poäng ner till Brynäs och nu åtta till Linköping i kampen om den sista platsen som ger spel i åttondelsfinalerna.

I Leksand vann hemmalaget bottenmötet mot Oskarshamn med 3–0. Det var Leksands första seger sedan Ulf Samuelsson tog över som tränare, men allt talar ändå för att de två bottenlagen tvingas kvala för att hänga kvar.

Upp till säker mark har Oskarshamn 13 poäng och Leksand 14, när åtta omgångar återstår.