Annons
Nyheter

Första virtuella dödsdomen utfärdad i Nigeria

Nigeria • Publicerad 5 maj 2020
Nigerias president Muhammadu Buhari vill skynda på rättegångar. En dödsdom har förkunnats nu virtuellt. Arkivbild.
Nigerias president Muhammadu Buhari vill skynda på rättegångar. En dödsdom har förkunnats nu virtuellt. Arkivbild.Foto: Themba Hadebe/AP/TT

En domstol i Lagos i Nigeria har dömt en man till döden i den första virtuella rättegången i landets historia. Domaren Mojisola Dada dömde att chauffören Olalekan Hameed ska hängas som straff på mordet på mamman till hans chef.

– Detta är den virtuella domen från vår domstol, sade domaren i rättegången där advokater, vittnen och journalister befann sig på behörigt avstånd på grund av coronapandemins utegångsrestriktioner.

Annons

Hameed har sagt sig vara oskyldig och kan överklaga domen.

Nigerias president Muhammadu Buhari kräver att rättegångar skyndas på för att råda bot på överbefolkning i fängelser och häkten. Drygt 50 000 av de närmare 75 000 som sitter fängslade väntar på rättegång.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons