Annons
Nyheter

Försvunnen kvinna hittad död

Den 31-åriga kvinna som varit försvunnen sedan den 23 december i Landskrona har hittats död av polisen. Dödsorsaken är inte känd, men polisen utesluter inte att ett brott har begåtts.
Brott • Publicerad 4 januari 2022
Polis lämnar en industrifastighet i östra utkanten av Landskrona i samband med att en 31-årig kvinna som varit försvunnen sedan den 23 december hittats död.
Polis lämnar en industrifastighet i östra utkanten av Landskrona i samband med att en 31-årig kvinna som varit försvunnen sedan den 23 december hittats död.Foto: Andreas Hillergren/TT

– Det kommer förmodligen ta lång tid innan vi kan säga något om dödsorsaken, säger polisens presskommunikatör Calle Persson till TT.

Kvinnan hittades utomhus på en plats i östra utkanten av staden, och platsen har nu spärrats av för en kriminalteknisk undersökning.

Annons

Kvinnan försvann kvällen före julafton, och en nära anhörig kontaktade då polisen. Då befann hon sig i sitt hem i Landskrona, men har sedan dess varit spårlöst borta. Enligt tidigare uppgifter hade en bekant då haft kontakt med henne vid fyratiden på morgonen den dagen.

I samband med att kvinnan försvann inleddes ett eftersökningsarbete, och polisen uteslöt då inte att kvinnan var bortförd mot sin vilja och en förundersökning om människorov inleddes. Det ska i dagsläget inte finnas någon misstänkt, uppger polisen som i övrigt är förtegen om ett eventuellt brott kan ha begåtts.

– Undersökningar pågår fortfarande i detta nu. Det är för tidigt att säga något som pekar åt ena eller andra hållet, säger Calle Persson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons