Annons
Nyheter

Fortsatt oklart när elstöd 2 betalas ut

Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) kan inte ge något datum för när elstöd 2 ska betalas ut till hushållen. Till våren, är beskedet just nu.
Ekonomi • Publicerad 7 februari 2023
När betalas elstöd 2 ut till hushållen? Det är fortfarande oklart. Arkivbild.
När betalas elstöd 2 ut till hushållen? Det är fortfarande oklart. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

– Nu har vi också kommit vidare i godkännandeprocessen med elstöd omgång 2, som kommer att nå hela Sverige. Där är det för tidigt att sätta datum ännu, men jag räknar med att kunna återkomma inom de närmaste veckorna med ett mer exakt datum för våren, säger hon i samband med ett informellt EU-möte utanför Stockholm.

Ebba Busch bedömer dock att processen att få ut det andra elstödspaketet kan gå snabbare jämfört med det första stödpaketet.

Annons

– Det är en fördel att vi nu har gjort det här i en omgång, säger hon.

När det gäller företagsstödet ligger bollen just nu hos EU-kommissionen, påpekar Ebba Busch:

– Även där har vi kommit långt i processen, men bland annat på grund av att vi behöver EU-kommissions arbete också så är det för tidigt att sätta ett datum där, tillägger hon.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons