Annons
Nyheter

Inga spår ännu efter försvunnen 75-åring

En intensiv sökinsats fortsätter efter den man i 75-årsåldern, som i söndags eftermiddag försvann från sitt hem i Heby, Uppsala.
Olyckor • Publicerad 13 juli 2021
Mannen försvann i söndags, när han var ute för att plocka bär eller svamp. Arkivbild.
Mannen försvann i söndags, när han var ute för att plocka bär eller svamp. Arkivbild.Foto: Paul Kleiven/NTB/TT

– Så länge det finns hopp om att finna en person vid liv har vi en räddningsinsats i gång. Vi tänker i nuläget köra hela natten, säger Daniel Wikdahl vid polisen i Region Mitt vid 19.30-tiden på tisdagen.

Man har hittills inte hittat några spår efter mannen, som enligt uppgifter har stor skogsvana. Tips som kommit in från allmänheten har inte lett till några framsteg i letandet i skogarna runt Vittinge.

Annons

Mannen skulle ut och plocka svamp eller bär och hans bil hittades en knapp kilometer från hemmet under måndagsmorgonen. Polisen har utlyst en särskild händelse med anledning av försvinnandet.

– Det totala sökområdet är 96 kvadratkilometer – det är jättestort. Men vi koncentrerar oss på ett åtta kvadratkilometer stort område mitt i, med utgångspunkt från bilen som anträffats. Terrängen ska vara mycket snårig, säger Daniel Wikdahl.

Många poliser, militärer, hundar och en helikopter deltar i letandet. Polisen står också i kontakt med överlevnadsexperter. Man misstänker inget brott utan utgår ifrån att mannen gått vilse, råkat ut för en olycka eller ett sjukdomsfall.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons