Annons
Nyheter

Fortsatta brister på barnsjukhuset

Vård • Publicerad fredag 04:23
Astrid Lindgrens barnsjukhus vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Arkivbild.
Astrid Lindgrens barnsjukhus vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Ingen förbättring har skett vid Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna, konstaterar Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) sedan myndigheten följt upp de problem som observerades i fjol, rapporterar Läkartidningen.

Det var i fjol som Ivo riktade kritik mot barnsjukhuset i sin stora vårdplatsgranskning. Enligt Ivo brast patientsäkerheten och patienters behov av tillsyn, omvårdnad och läkemedel blev inte alltid tillgodosedda.

Annons

Då krävdes åtgärder från Region Stockholm – men i ett nytt beslut konstaterar Ivo att läget inte förbättrats på varken akuten eller de granskade vårdavdelningarna.

"Detta är mycket allvarligt", skriver Ivo i beslutet.

Vid inspektionen saknades 10 till 15 sjuksköterskor per avdelning. Ivo konstaterar också att bristen är stor på erfarna sjuksköterskor och att barn som hade behövts läggas in skickas hem.

Om bristerna fortgår kan Region Stockholm tvingas att betala vite, skriver tidningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons