Annons
Nyheter

Förundersökning inledd efter städaffären

Polisen har inlett en förundersökning efter händelsen där en städare greps utanför statsminister Magdalena Anderssons bostad, bekräftar polisen för .
Politik • Publicerad 12 januari 2022
Statsminister Magdalena Andersson. Arkivbild.
Statsminister Magdalena Andersson. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

– Jag kan bekräfta att en anmälan är upprättad, därmed är även en förundersökning inledd, säger polisens presstalesperson Åsa Wallentin.

Anmälan innehåller enligt SVT tre brottsrubriceringar som samtliga gäller brott mot utlänningslagen. Den första rör misstanke om att uppehålla sig i Sverige utan tillstånd, den andra misstanke om att ha haft anställning i Sverige utan tillstånd, och den tredje handlar om misstanke om att man har haft en person anställd som inte haft rätt att vistas i Sverige och som också saknat arbetstillstånd.

Det var den 21 december som ett städbolag råkade utlösa ett larm i Anderssons bostad och polis kallades till platsen. På plats upptäckte polisen att en kvinna, som befann sig utanför villan, saknade uppehållstillstånd och var efterlyst. Kvinnan frihetsberövades och befinner sig nu i Migrationsverkets förvar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons