Annons
Nyheter

Frankrike hämtar kvinnor och barn från IS-läger

Frankrike • Publicerad 5 juli 2023
Frankrike har hämtat hem 25 barn och tio kvinnor från ett läger för misstänkta IS-medlemmar i norra Syrien. Arkivbild.
Frankrike har hämtat hem 25 barn och tio kvinnor från ett läger för misstänkta IS-medlemmar i norra Syrien. Arkivbild.Foto: Baderkhan Ahmad/AP/TT

Frankrike hämtade på tisdagen hem tio kvinnor och 25 barn från ett läger för misstänkta IS-medlemmar i norra Syrien.

Det var fjärde gången under det senaste året som Frankrike återbördat familjemedlemmar till misstänkta IS-krigare i Syrien och Irak, uppger utrikesdepartementet.

Annons

Barnen som hämtats kommer att tas om hand av sociala myndigheter och kvinnorna överlämnas till rättsvårdande myndigheter, enligt departementet.

Tre av kvinnorna, för vilka det redan hade utfärdats internationella arresteringsorder, har frihetsberövats och misstänks för terroristrelaterade brott, enligt åklagarmyndigheten.

Kvinnorna reste frivilligt till IS-kontrollerade områden i Syrien och Irak och fängslades när IS drevs ut ur det självutropade "kalifatet" 2019.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons