Annons
Nyheter

Friade på skola i Pakistan – stängdes av

Ett videoklipp på ett frieri på ett universitet i Pakistan ledde till att båda eleverna stängdes av från skolan.
Paret ska även ha utsatts för hot.
Pakistan • Publicerad 14 mars 2021
Ett frieri på en skola i Pakistan ledde till allvarliga konsekvenser för paret. Arkivbild.
Ett frieri på en skola i Pakistan ledde till allvarliga konsekvenser för paret. Arkivbild.Foto: Anjum Naveed/AP/TT

I det konservativa landet anses offentliga ömhetsbevis vara oacceptabelt av kulturella och religiösa skäl.

I videon, filmad på ett universitet i Pakistans nästa största stad Lahore, går en kvinna ner på ett knä och friar till en man. Sedan omfamnar de varandra, med blombuketter i handen, till åskådarnas jubel. Klippet spreds sedan i sociala medier.

Annons

Enligt universitet stred det mot reglerna. Paret uppges ha kallats till skolans disciplinnämnd, men ska då inte ha dykt upp. De stängdes sedan av för vad universitet kallar för ett "allvarligt brott mot uppförandekoden".

"Vi har inte gjort något fel och vi ber inte om ursäkt för det här", skriver Hadiqa Javaid, kvinnan i klippet, på Twitter.

Enligt hennes fästman, Shehryar Ahmed, var de inte det första paret som friade på det här sättet. Avstängningen har mötts av kritik från en förening för progressiva studenter.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons