Annons
Nyheter

Friande dom för våldtäkt på skola överklagas

Brott • Publicerad 11 augusti 2021
Hovrättens beslut att frikänna den man i 20-årsåldern som tidigare dömts för våldtäkt på en skola i Gävle kommun, kommer att överklagas till Högsta domstolen. Arkivbild.
Hovrättens beslut att frikänna den man i 20-årsåldern som tidigare dömts för våldtäkt på en skola i Gävle kommun, kommer att överklagas till Högsta domstolen. Arkivbild.Foto: Magnus Andersson/TT

Den frikännande domen i hovrätten mot en man i 20-årsåldern som tidigare dömts för våldtäkt på en skola i Gävle kommun överklagas till Högsta domstolen, rapporterar P4 Gävleborg.

"Vi är inte nöjda med domen och kommer att begära prövning i högsta instans" säger Sarah Moghadashi som är flickans målsägarbiträdande.

I juni dömdes mannen till fängelse i ett år och åtta månader av Gävle tingsrätt för att ha bjudit en flicka på alkohol och sedan tvingat till sig sex med henne på en toalett på skolan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons