Annons
Nyheter

Frontalkrock i Jämtland – fyra till sjukhus

Olycka • Publicerad 22 januari 2022
Flera ambulanser och en ambulanshelikopter skickades till Svenstavik efter en frontalkrock på E45. Arkivbild.
Flera ambulanser och en ambulanshelikopter skickades till Svenstavik efter en frontalkrock på E45. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två personbilar frontalkrockade på E45 norr om Svenstavik i Jämtland vid 15-tiden på lördagen. Fyra personer fanns i bilarna och samtliga fördes till sjukhus med ambulans.

– En person fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Jag kan inte säga något om tillståndet för de skadade men det var en mycket kraftig kollision, säger Mats Kronsten, inre befäl vid Jämtlands räddningstjänst, till TT.

Annons

Östersunds sjukhus meddelade senare på kvällen att tre av personerna hade skadats lindrigt medan den fjärde hade medelsvåra skador. Alla mådde bra efter omständigheterna.

Enligt polisen är föraren i av en av bilarna misstänkt för grovt rattfylleri, grovt vållande till kroppsskada och grov olovlig körning.

En stor räddningsinsats inleddes efter olyckan och vägen stängdes av helt medan insatsen pågick.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons