Annons
Nyheter

En till sjukhus efter brand i centrala Stockholm

Det har brunnit i en flerfamiljsfastighet mitt i centrala Stockholm. En person räddades ur det brinnande huset.
Brand • Publicerad 16 januari 2022
Bråte från branden nära Stureplan.
Bråte från branden nära Stureplan.Foto: Christine Olsson/TT
Stort pådrag i centrala Stockholm.
Stort pådrag i centrala Stockholm.Foto: Christine Olsson/TT

Branden bröt ut vi 10.30-tiden på söndagen på Birger Jarlsgatan. Räddningstjänst, ambulans och ett flertal polispatruller kallades till platsen. Räddningstjänsten påbörjade livräddning och evakuering.

– Vi har med hjälp av rökdykare påträffat en person som inte kunde ta sig ut själv och vi söker vidare med rökdykare för att se att det inte finns några fler människor som inte kan ta sig ut.

Annons

Personen har förts med ambulans till sjukhus. Det är oklart hur skadeläget ser ut, enligt räddningstjänsten.

Strax efter 12 meddelade polisen att branden är släckt.

Polisen har inlett en brottsutredning om allmänfarlig vårdslöshet, en lägenhet har spärrats av och det ska genomföras en brandplatsundersökning.

"Polispatruller genomsöker nu fastigheten i detalj eftersom ett flertal lägenheter har varit fyllda med rök", skriver polisen på sin sajt.

Fastigheten ligger i närheten av Stureplan i centrala Stockholm och Birger Jarlsgatan är fortsatt avspärrad i båda riktningar.

Branden började i en lägenhet på fjärde våningen i huset.

– När vi kom fram var det en fullt utvecklad brand på våning fyra och den hann sprida sig upp till våning fem, säger Tommy Wållberg.

Rökutvecklingen var stor i hela fastigheten som har sju våningar, enligt räddningstjänsten.

Samtliga styrkor stannade kvar efter att den initiala branden släckts för att ventilera och kontrollera att branden inte spridit sig till ventilationen, konstruktionen eller andra delar av huset. Huset har sju våningar, enligt räddningstjänsten.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons