Nyheter

Lägenhetsbrand i Svenstavik under kontroll

De lägenhetsbränder som härjat i en fastighet i Svenstavik i Jämtland är nu under kontroll. Men mycket arbete återstår för räddningstjänsten.
Olyckor • Publicerad 9 augusti 2020
Räddningstjänsten har fått rycka ut till en lägenhetsbrand i Bergs kommun i Jämtland. Arkivbild.
Räddningstjänsten har fått rycka ut till en lägenhetsbrand i Bergs kommun i Jämtland. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Larmet kom strax innan klockan åtta på söndagskvällen om att det börjat brinna kraftigt i en lägenhet. Räddningstjänst, polis, ambulans och ambulanshelikopter kallades till platsen.

Branden spred sig till ytterligare en lägenhet och till taket på huset. Vid 23-tiden meddelar räddningstjänsten att branden är under kontroll.

– Nu börjar arbetet med att lyfta av plåten i taket och se till att släcka glödbränder, säger Kristina Henriksson.

Totalt finns det tolv lägenheter i huset och boende har evakuerats. Svenska kyrkan har öppnat sina lokaler i närheten för de drabbade och även kommunen bistår med hjälp. De boende kommer inte att kunna återvända till flerfamiljshuset under natten.

– Av de bilder jag sett på de två drabbade lägenheterna ser de totalförstörda ut, men det återstår att se, säger Kristina Henriksson.

Enligt SOS Alarm har en person fått föras till sjukhus med oklart skadeläge.

Rökdykare fick vid evakueringen kontrollera att alla kommit ut ur flerfamiljshuset. Räddningstjänsten väntas trappa ner sitt arbete under natten men kommer att ha kvar bemanning på plats till måndagsmorgonen.

Det är oklart hur branden startade.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.