Annons
Nyheter

Fyra män häktade för explosioner i Stockholm

Brott • Publicerad 2 februari 2023
Åklagaren uppger inte vilka explosioner de fyra männen häktas för. Arkivbild.Foto: Johan Jeppsson/TT

Fyra män i åldern 17 till 30 har häktats på torsdagseftermiddagen – misstänkta för att ha hanterat sprängmedel i samband med flera av de explosioner som inträffat under den pågående våldsvågen i Stockholmsområdet, rapporterar SR Ekot.

Åklagare Alexandra Bittner säger att männen misstänks för att antingen ha hanterat sprängmedel eller deltagit i sprängningar.

Annons

– Jag kommer nog inte redogöra för det exakta antalet eller vilka sprängningar det rör sig om i nuläget, men det är flera stycken, säger Bittner till radion.

Enligt radion misstänks tre av de fyra häktade för synnerligen grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. De ska ha hanterat stora mängder sprängmedel i en lägenhet i Kungsängen, norr om Stockholm.

Vidare misstänks två för att i förra veckan ha utfört sprängdåd mot ett elvavåningshus i Akalla. Två misstänks för att ha planerat en explosion som aldrig blev av, enligt radion.

Samtliga nekar till brott.

Åklagaren uppger att sammanlagt fem personer är misstänkta för brotten.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons