Annons
Nyheter

Fyra skjutna i södra Stockholm – pojke död

Fyra personer har skjutits i Farsta i södra Stockholm. En pojke i 15-årsåldern har avlidit.
– Vi har inte motivbilden klar för oss i det arbetet som vi har gjort ännu, så vi behöver fortsätta med att få fram motivbilden, säger polisens presstalesperson Towe Hägg till TT.
Brott • Publicerad 11 juni 2023
Polisens tekniker arbetar på platsen.
Polisens tekniker arbetar på platsen.Foto: Anders Wiklund/TT
Polisens tekniker arbetar på platsen.
Polisens tekniker arbetar på platsen.Foto: Anders Wiklund/TT
Fyra personer har skjutits i Farsta i södra Stockholm.
Fyra personer har skjutits i Farsta i södra Stockholm.Foto: Anders Wiklund/TT

Fyra personer sköts vid 18-tiden på lördagen i Farsta i södra Stockholm. Två av dem hittades skottskadade vid tunnelbanestationen i Farsta centrum, en hittades utanför en kyrka i närområdet och en vid närliggande Larsbodavägen.

När polisen kom till tunnelbanestationen i Farsta centrum fick två av de skottskadade personerna vård av förbipasserande. En av dessa, en pojke i 15-årsåldern, avled på platsen.

Annons

De tre skadade är ytterligare en pojke i 15-årsåldern, en man i 45-årsåldern och en kvinna i 65-årsåldern.

Det är oklart hur illa skadade de övriga personerna är. Polisen kan inte svara på om de var måltavlor för skjutningen.

Gripna efter biljakt

Under kvällen har polisen gripit två män efter en biljakt på E4.

– Genom det arbete vi gjorde så var det en personbil som var intressant, som vi fick syn på och försökte stoppa. Det gick inte på en gång, och det blev ett förföljande på E4 söderut. Två personer kunde gripas vid trafikplats Järna, säger Towe Hägg.

Bilens signalement stämde överens med vittnesuppgifter från Farsta, enligt polisen.

De två männen är misstänkta för mord samt mordförsök och kommer att förhöras under kvällen. Flyktbilen är tagen i beslag och kommer genomgå en teknisk undersökning.

Vittne: "Det lät 'bambambam'"

Till Expressen berättar ett vittne att han befann sig med sina två barn i närheten av tunnelbanan när han plötsligt hörde skottlossning.

– Det lät ”bambambam” åtta till tolv gånger. Jag hörde att det inte var fyrverkerier och kände direkt att pulsen gick upp, säger han till tidningen.

Själv tog han skydd inne i en närliggande kiosk med sina barn.

– De skakade och grät och tyckte att det var jätteläskigt, säger han.

Annons

Polisen har spärrat av flera områden i Farsta till följd av det inträffade, och beslutade även att tunnelbanan inte skulle stanna vid stationen Farsta centrum.

Gunnar Strömmer: Fruktansvärt

Totalt har sju personer skjutits inom loppet av ett dygn i Storstockholm. Vid klockan 22 på fredagen larmades polisen både till Jordbro och till Solna till följd av skottlossningar.

I Jordbro sköts en man i övre 20-årsåldern och i Solna sköts två män i 20-årsåldern. Ingen av personerna uppges dock ha fått livshotande skador. En man i 18-årsåldern anhölls senare misstänkt för mordförsök på mannen i Jordbro.

Justitieminister Gunnar Strömmer (M) skriver till TT angående det senaste dygnets skjutningar:

"Ett fruktansvärt mörkt dygn med nya brutala skjutningar. I kväll tänker jag framför allt på brottsoffren och deras anhöriga. Polisen arbetar nu intensivt för att kunna lagföra förövarna. Vi ska göra allt som står i vår makt för att vända denna utveckling."

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons