Annons
Nyheter

Gängkriminella ska ha gett vapen till svenskar

Brott • Publicerad 12 januari 2022
Sju gängkriminella män greps under tisdagen i Danmark. Nu har fyra av dem häktats misstänkta för att ha lämnat över totalt tre skjutvapen till två olika svenskar. Arkivbild.
Sju gängkriminella män greps under tisdagen i Danmark. Nu har fyra av dem häktats misstänkta för att ha lämnat över totalt tre skjutvapen till två olika svenskar. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra danska gängkriminella män i åldrarna 21–24 år har häktats vid Köpenhamns tingsrätt misstänkta för att ha överlämnat skjutvapen till två svenskar. Ytterligare en man begärdes häktad, men släpptes på fri fot.

Två av männen misstänks ha burit på två skarpladdade pistoler på Nørrebro och på Köpenhamns centralstation den 7 december i fjol. Enligt polisen ska pistolerna ha blivit överlämnade till en svensk.

Annons

Tre andra män misstänks för att överlämnat en revolver och 13 patroner till en annan svensk på centralstationen i Köpenhamn den 4 oktober.

Totalt greps sju män med koppling till gängkriminalitet under tisdagen i Danmark. Den danska polisen slog till efter en utredning i samarbete med svenska myndigheter. Någon koordination mellan dansk och svensk polis gjordes dock inte vid själva tillslaget.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons