Annons

Gerhardsson om Lindahl: "Inte orolig"

Att Hedvig Lindahl knappt inte får någon speltid i Chelsea bekymrar inte förbundskapten Peter Gerhardsson – åtminstone inte ännu.
Fotboll • Publicerad 5 april 2019
Hedvig Lindahl under landslagets och träning på Friends arena inför landskampen mot Tyskland.
Hedvig Lindahl under landslagets och träning på Friends arena inför landskampen mot Tyskland.Foto: Janerik Henriksson/TT

Hedvig Lindahl berättade tidigare i veckan om sin tuffa situation i Chelsea och om hur hon inte erbjudits något nytt kontrakt.

– Man vill ju alltid känna att man spelar en viktig roll. Att fasas ut sakta känns tufft. Det ska jag vara ärlig att säga, sade målvaktsstjärnan.

Annons

Lindahl sade samtidigt att hon kände ett stort förtroende från den svenska förbundskaptenen Peter Gerhardsson, som trots den mycket sparsamma speltiden i klubblaget ser Lindahl som förstavalet i Blågult.

Och förbundskaptenen uttrycker ingen större oro för Lindahls situation.

– Hedvig är väldigt erfaren och rutinerad, jag tror att är det någon som klarar av det är det hon. Sedan är det också en målvaktsposition där det kan finnas matcher där man knappt inte gör någonting. Där handlar det kanske mer om erfarenhet och om att vara bäst i vissa situationer, säger Gerhardsson och fortsätter:

– Det hon får är ju väldigt bra träning, både i klubblaget som jag besökte för några veckor sedan, och också här (med landslaget) så hon har hela tiden den fräschheten. Jag är inte speciellt orolig för hennes situation kortsiktigt, sedan långsiktigt vill man alltid spela och det får vi se hur det blir.

Marie Carlsson/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons