Annons
Nyheter

Gick till jobbet med corona – frias

Brott • Publicerad 1 juli 2021
En anställd inom hemtjänsten gick till jobbet fast hon var sjuk. Nu frias hon. Arkivbild,
En anställd inom hemtjänsten gick till jobbet fast hon var sjuk. Nu frias hon. Arkivbild,Foto: Johan Nilsson/TT

Både kollegor och omsorgstagare – varav flera tillhörde en riskgrupp – utsattes för livsfara när den hemtjänstanställda kvinnan dök upp på jobbet med corona. Kvinna, som åtalats för framkallande av fara för annan, frias nu av Blekinge tingsrätt, rapporterar P4 Blekinge.

Kvinnan gick i januari till jobbet inom hemtjänsten i Karlskrona kommun i väntan på ett provresultat från coronatest. Först efter två arbetspass stod det klart att hon var smittad.

I förhör har kvinnan uttryckt att hon känt sig tvingad att gå till arbetet av sin arbetsgivare. Enligt rätten har det dock inte funnits någon konkret fara för överföring av smittan – kriterierna för brottet framkallande av fara för annan är därmed inte uppfyllda, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons