Annons
Nyheter

Gift par blir nya tyska ambassadörer i Sverige

Diplomati • Publicerad 10 augusti 2021
Sverige har fått två nya tyska ambassadörer. Ett gift par som delar på tjänsten. Arkivbild på tyska flaggan framför riksdagshuset i Berlin.Foto: Halvard Alvik/NTB/TT

Sverige har fått ny tysk ambassadör. Eller rättare sagt två. Det är nämligen ett gift par som tar plats i ambassaden på Gärdet i Stockholm.

Joachim Bertele och hans hustru Christina Beinhoff kommer att dela på ambassadörsuppdraget och tjänstgöra växelvis åtta månader i taget. Det första åttamånaderspasset tas av Joachim Bertele, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Annons

På tisdagen överlämnade de båda ambassadörerna sina kreditivbrev till kung Carl Gustaf. I och med att denna fullmakt utfärdad av Tysklands statschef officiellt har lämnats över kan ambassadörerna fullt ut representera sitt land i Sverige.

Det är inte första gången Tyskland utser ett gift par till ambassadörer. I juni förra året utsågs makarna Natalie Kauther och Adrian Pollman till ambassadörer i Slovenien. Även de valde att tjänstgöra åtta månader i taget, då med motiveringen att kunna balansera arbete och privatliv på ett jämställt sätt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons