Nyheter

Giuliani i utredning om försök till valfusk

USA • Publicerad 15 augusti 2022
New Yorks tidigare borgmästare Rudy Giuliani ingår i utredningen om misstänkta försök av Trump att påverka Georgias valresultat. Arkivbild.
New Yorks tidigare borgmästare Rudy Giuliani ingår i utredningen om misstänkta försök av Trump att påverka Georgias valresultat. Arkivbild.Foto: Mary Altaffer/AP/TT

Donald Trumps tidigare advokat Rudy Giuliani ingår i en brottsutredning av misstänkta försök av Trump och andra att påverka delstatens Georgias resultat i presidentvalet 2020, uppger en av Giuliani advokater.

Den särskilde åklagaren Nathan Wade har uppmärksammat en av Giulianis advokater på att den tidigare New York-borgmästaren kan åtalas i samband med utredningen.

Det är sedan tidigare känt att Trump försökte få Georgias delstatsminister Brad Raffensperger att "hitta" tillräckligt många röster för att omkullkasta resultatet i presidentvalet.

– Det fanns inga röster att hitta, det fanns inga, sade Raffensperger i ett kongressförhör i slutet av juni.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.