Annons
Nyheter

Glasattacker mot hundar i Malmö fortsätter

Återigen har hundägare hittat mat fylld med glaskross utlagt i centrala Malmö, .
Brott • Publicerad 9 januari 2021
Utlagd mat med spik eller glas utgör en fara för hundar i Malmö. Arkivbild.
Utlagd mat med spik eller glas utgör en fara för hundar i Malmö. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

På nyårsafton bad Malmöpolisen om tips efter ett flertal anmälningar om att hundägare hittat köttbitar och bröd fyllda med farliga föremål, som glas.

Sedan dess har det fortsatt. I torsdags rapporterade Kvällsposten att en hundägare hittat kycklingklubbor med spik intryckta när hon rastade sina hundar.

Annons

Och i fredags var det så dags igen. Hundägaren Alexandra Alvlilja hittade små, runda brödbitar fyllda med glaskross på Hantverkaregatan i centrala Malmö.

– Jag plockade 25 stycken, de låg längs hela gatan, säger Alexandra Alvlilja till SVT Nyheter Skåne.

Polisen har upprättat flera anmälningar om misstänkta brott. Bland annat flera fall av djurplågeri och försök till skadegörelse.

– Vi samlar in de uppgifter som finns. Det är tyvärr ganska svårt att komma vidare just nu, säger Evelina Olsson, presstalesperson polisregion Syd, till TT.

Det enda polisen har är "de faktiska bullarna", fortsätter Evelina Olsson – alltså brödbitarna som hittats runt om i Malmö.

– Men det är väldigt intressant med vittnesuppgifter. Så vi uppmanar människor att höra av sig om de ser något.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons