Annons
Nyheter

Gråtande kändisadvokat fick 30 månaders fängelse

Två och ett halvt års fängelse.
Det blev straffet för den kände advokaten Michael Avenatti i USA, som i fjol befanns skyldig till att ha försökt pressa sportföretaget Nike på flera miljoner dollar.
USA • Publicerad 9 juli 2021
Den utpressningsfällde advokaten Michael Avenatti tillsammans med sin advokat Danya Perry i New York.Foto: John Minchillo/AP/TT

– Herr Avenattis beteende var skandalöst. Han var berusad av sin egen plattforms makt, eller det han trodde var plattformen, sade den federala domaren Paul Gardephe barskt när han meddelade straffet i New York.

Avenatti själv grät, enligt nyhetskanalen CNN. Han bedyrade för domaren att plattformarna – tv och Twitter – inte betyder något.

Annons

– Jag har förrått mina egna värderingar, mina vänner, min familj och mig själv, sade han.

– Jag och jag ensam har förstört min karriär, mina förhållanden, mitt liv.

Avenatti skapade stora rubriker och blev allmänt känd när han representerade porrproducenten Stephanie Clifford, även känd som Stormy Daniels, när hon stämde den dåvarande presidenten Donald Trump. Han har även företrätt sångaren och låtskrivaren R Kelly, när denne anklagades för grova sexuella övergrepp.

Avenetti straffas nu för att han hotat att åsamka Nike skada genom att gå ut med anklagelser om att bolaget var inblandat i en mutskandal inom ungdomsbasketen. För att hålla tyst ska han ha krävt 25 miljoner dollar.

Han har också fällts för bedrägeri mot en basketcoach i samma fall.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons